Succé i Femtinge
Publicerad: 2017-06-08

Det blev en riktigt toppenkväll när Femtinge Teater hade premiär på årets sommarrevy – Logshow Deluxe. Fullsatt, som det brukar, och med en publik som verkligen var med från start till mål när Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson gjorde en fantastisk revy tillsammans med vännerna och kollegorna Elin och Mats Sandelius.

Redan i öppningsnumret utlovades lite sång, lite humor, lite sketcher och lite bensprattel. Och det kan garanteras att så är föreställningen, fast mycket. Det märks att de fyra på scenen känner varandra och har gjort en hel del tillsammans. De har verkligen roligt vilket ger föreställningen ett extra plus.

En del sedan tidigare välkända figurer dyker upp. För vad är en sommarrevy på Femtinge Teater utan Leif GW Persson, Anita och Televinken och Ann-Britt Bengtsson från Tidaholm. Men årets revy bjuder på massor med nyheter också.

Vad är det som gör att alla som är uppväxta på en gård har så fin hy? Går det att jämföra ”1 med naturen” med en kväll på puben? Kan det finnas flera anledningar till att gå med i ett jaktlag? Och stämmer alla myter om hårdrockare? Det är bara några frågor som går att få svar på i Logshow Deluxe.

Det är svårt att sätta något nummer framför något annat och kanske ska man inte göra det heller. Men Elins förklaring om hur det är att vara kvinna, Mats och Hans-Åke som hårdrockare där Mats underbara blekingedialekt verkligen kommer till sin rätt, och Lindas underbara livscoach Ann-Britt är några av höjdarna i årets revy. För att inte nämna numret strax före paus där det mesta verkar vara istället för något annat.

Revygenren ger möjligheter att inte bara vara rolig utan även att ge små inpass av det lite allvarligare slaget, så även den här gången i Lindas sång om lantbrukets utveckling.

Hon gjorde, som vanligt, ett stort antal goa låtar och när hon och Elin tillsammans drog ett Tina Turnermedley hördes Ja!, Va bra!, Oh den! och fler småkommentarer från publiken. Låtar som dessutom visade prov på rim av det lite ovanligare slaget i textraderna.

Efter två akter, med en välsmakande kaffe och macka i pausen, hade skrattmusklerna fått sig ett rejält träningspass. Att årets revy på Femtinge Teater är en succé är det ingen tvekan om. Den lever upp till namnet – Deluxe – och publiken gav stående ovationer när slutsången klingade ut.

Men, kanske ett råd så här till sist. Vill man inte bli en del av föreställningen bör man nog undvika första bänkraden…

(Foto: Lillian Andersson)

Lillian Andersson
lillian@savsjoappen.se
076-007 0382

Denna nyhet kommer från SävsjöAppen.
Följ länkarna nedan för att ladda ner appen
och få tillgång till hela utbudet.